Nytt boende och ny destination ''Children's home of hope''

  2012-12-06 / 10:37:00 / Allmänt /
Igår fick vi reda på att vi får byta projekt om vi ville. Vi fick ett erbjudande om att åka till The Children’s Home of Hope i centrala Ghana, Cape Coast (vid Atlantkusten) som är ett barnhem där det bor HIV/AIDS sjuka barn, samt barn som har förlorat sina föräldrar i den här tragiska epidemin. Barnhemmet sitter i en kritisk situation då det är det enda barnhemmet i distriktet. Staten har varit hårda och lagt press på barnhemmet och vill nu ha tillbaka byggnaden som barnhemmet har hyrt. Utan volontärers hjälp och finanshjälp från omvärlden kommer dessa barn att hamna på gatorna eller hos fosterfamiljer som i själva verket inte har någon möjlighet att försörja de. Det nya projektet handlar om att bygga och rusta upp ett nytt barnhem. 

När organisationen skickade oss den här informationen var det ingen tvekan om att byta. Det är projektet var betydligt mer inriktat på vårt arbete, en chans att hjälpa HIV/AIDS sjuka samt undervisa och stötta barnen i deras vardag. Trots att Cape Coast ligger i södra Ghana som är den resursrika delen så lever det många håll otroligt fattiga människor och i staden barnhemmet ligger i, staden Asebu lever många på $1/dag.

Det var hjärteskärande att läsa den här informationen och det känns overkligt att om några dagar ska vi bo bland dessa människor. Bland oskyldiga barn som tvingas leva med den här sjukdomen. Tankarna slår oss att varför? Varför måste de behöva leva så här när omvärlden gråter för en iPhone. Det går inte ihop. Världen är orättvis och blabla, nej om varje individ gjorde något litet skulle det se annorlunda ut. En godgärning behöver inte vara att åka dit och riskera att själv bli sjuk. Utan att stötta organisationer och volontärer som vill göra skillnad. 10 kr försörjer en person en hel dag där. När vi har sökt runt på stipendier och fått tusentals nej säger de att deras krav är att det måste vara ett pågående projekt, men man måste ju börja någonstans och man behöver ju hjälp för att dra igång något som förhoppningsvis kan bli ''ett pågående projekt''. Patetiskt när de har en fond på flera miljoner kronor och vi ber om 1000 kr. Hursomhelst så hoppas vi att de pengarna åtminstone går till större organisationer och inte bara ligger kvar där. Vad väntar man på egentligen? Vi kikade lite på nätet och hittade en blogg där andra volontärer hade varit på samma ställe och även lite youtube-klipp. Länkar de här!

Kort sagt byter vi nu familj och ska inte på hos familjen vi skrev om tidigare! 

http://www.thegofund.org/donate.html Här kan ni donera en slant till barnhememt om det ligger i ert intresse. Ni får veta mer när vi är tillbaka från resan, vi länkar det här då också (ni behöver inte kopiera länken utan det går att klicka på den).
 
 
 
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious