Föreläsning #1

  2013-03-14 / 11:51:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Då var vår första föreläsning på Engelska Skolan här i Örebro avklarad. Det var ungefär 120 årskurs 8 elever vi föreläste för. Det tog ca 50 minuter och vi visade mycket bilder från resan, berättade om HIV, svarade på våra frågeställningar som vi kommer att skriva här med sen & avslutade vi det hela med vår video. Det gick väl helt okej..haha väldigt nervöst. Nästa gång är nästa vecka på onsdag; då för ca 250 personer....hjälp

VIDEO

  2013-03-10 / 21:31:50 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Genomförande i Ghana

  2013-03-10 / 21:14:38 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Dag 2 (17/12-2012)

Vi vaknade alldeles utmattade på morgonen av tjejernas alarm då vi helt hade glömt bort att sätta vårat. Vi bodde alla fyra i ett rum som hade tre stycken våningssängar, toa, dusch och balkong. Frukosten serverades på morgonen och bestod av ägg, korv, melon, bröd och kaffe. När vi var klara kom Nataniel och hämtade upp oss med minibussen som tog oss till stranden i Accra. Vi bytte om och gjorde oss redo för havet och på andra sidan dörren möttes vi av en helt fantastisk syn. Havet var klar blått och människorna gav oss ett snällt och trevligt bemötande. Vi åt en underbar lunch och drack gott. Och vi fick även se och pröva på att dansa dans stilen ”Azonto”.


Genomförande i Ghana

  2013-03-10 / 21:13:41 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Nu kommer vi att publicera vad vi gjorde i Ghana, dag för dag.

Dag 1 (16/12-2012)

Vi landade i Ghana på kvällen. Planet var försenat på grund utav en rysk kvinna som bråkade med flygvärdinnorna. Värmen och den kvava luften var som en smäll i ansiktet när vi gick ut från planet. Vi blev välkomnade av julpynt och resan första komplikation kom redan nu; vi fick inte våra bagage. Ghananerna blev irriterade för att vi fick hjälp först, men som tur var så fanns det två svenskar pensionärer som hjälpte oss att rapportera att bagaget var försvunnet. S.Y.T.Os (Student & Youth Travel Organisation- organisationen i Ghana) anställda vid namn Nataniel mötte upp oss och tog oss till ”Pink Hostel”. Där träffade vi Rebecca och Isabelle som hade landat samma dag, de var från Stockholm och även de skulle jobba som volontärer i Ghana. Rebecca hade inte heller fått sitt bagage så alla vi fick låna Isabelles saker. Vi var trötta och jobbiga men till slut så somnade vi och nästa dag….

Mr. Kingsley Abrokwa på våra utbildningsdagar. Här hade han en föreläsning om Ghana och vi träffade även en läkare som berättade för oss om hur vi skulle skydda oss mot sjukdomar i landet. Vi diskuterade även HIV-frågan och började besvara vår frågeställning.


Barnen på Childrens Home of Hope i Asebu

  2013-03-10 / 21:10:26 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

EN SYMBOL FÖR HOPP TILL ALLA BARN

  2013-03-05 / 12:51:21 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
I dagens Nerikes Allehanda kan ni hitta en artikel om oss då det har kommit en nyhet om det andra fallet där en HIV-smittad har blivit frisk förklarad. Detta inträffade i Atlanta i USA. Heeeeelt fantastiskt och vi hoppas på att det här är en början på något stort!