SOS Uppdraget

  2012-11-26 / 18:59:53 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Här kommer fler TV-tips!
Detta är en dokumtär där SOS-barnbyars ambassadörer Ernst Kirchsteiger, My Skarsgård, Mari Jungstedt, Adam Tensta, Lisa Miskovsky och Niclas Alexandersson åker till barnbyn Tamale i Ghana för att under några veckor leva tillsammans med barnen och personalen. Tillsammans med barnen ska ambassadörerna rusta upp fritidsgården i barnbyn.
 
SOS Uppdraget som sänds idag (3e avsnittet) och varje måndag på TV4 kl 21.00, finns även på nätet;
http://www.tv4.se/sos-uppdraget
 
 
 
 
 

Flygbiljett

  2012-11-26 / 18:37:42 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Note to our selves: 
Flygbiljett- bokad!
16 december
Arlanda (Stockholm, Sverige) 00.35 - Atatürk (Istanbul, Turkiet) 05.00
Atatürk (Istanbul, Turkiet) 14.45 - Kotoka (Accra,Ghana) 20.25
 
Det blir en lång resa, men vi har redan planerat in att turista i Istanbul eftersom att vi är där i ca 10 h, med Helin som kan turkiska går det nog bra haha hoppas vi hittar tillbaka sen också! En grej för er som är intresserade av att göra något liknande...utan att överdriva nu, räkna med minst 10 000 kr mer i eran beräknade finansiering, det tillkommer så otroligt mycket som man aldrig räknat med. Vår resa som är nerskärt till 2 veckor går på ca 48 000 ändå, trots att det var det vi hade räknat med för 3 veckor. Senast idag ringde organisationen och sa at vi måste betala 1000 kr extra för att vi var sent ute med att söka visum, det hade vi ju ingen aning om..aja det löser sig cheyor! 
 

Torka aldrig tårar utan handskar

  2012-11-25 / 01:56:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
HIV/Aids är ett virus som de flesta vet har flest smittade i Afrika (hela 7,2 % på hela kontinenten) och det är just därför vi har valt att fokusera på Ghana. Anledningen till att vi inte gör någon undersökning här i Sverige är för att antalet smittade är betydligt färre här än vad det är i Afrika. Med det menar vi inte att sjukdomen inte är lika allvarlig här, det är den absolut däremot ligger problemet mer i samhällets syn på att det är någon form av ''bögsjukdom''. Det här var vanliga fördomar man hade i Sverige under 80-talet då sjukdomen upptäcktes och läskigt nog var det inte så längesen. Vi kan nu avslöja att en undersökning på sjukdomen här i Sverige var vår plan B om vi inte skulle komma iväg (viktigt att ha för er som ska göra projektarbete senare) vi tänkte göra det genom att besöka HIV/AIDS organisationen ''Noaks Ark'' i Stockholm. 
 
Här kommer ett tips för er som inte har sätt den, helt klart värd att se. ''Torka aldrig tårar utan handskar'' av Jonas Gardell.  
 
 
 
 
 

Visum

  2012-11-25 / 01:23:30 / / 0 KOMMENTARER
Att det var så här mycket arbete bakom det här var vi inte riktigt beredda på. Vi behöver söka visum på Ghanas ambassad som inte finns i Sverige så därför ska allt skickas till Köpenhamn, och de vill ha 4 kopior på det hela med våra signaturer. Vi har svarat på alla frågor och det visar sig att man behöver ha 2 kontakter på plats i Ghana, annars verkar det vara rätt svårt att komma in i landet. Vi har ju iallafall en hel organisation på plats.
Juste! Minns ni det långa inlägget där vi var lite kluvna över organisationens arbete?! Hursomhelst så har projektet vi först planerade att åka på tagits bort pga dålig ekonomi och för att projektet inte hade utvecklats tillräckligt. Av denna anledning åker vi istället på ett projekt som heter "Undervisa barn i Ghana", MEN projektet är anpassat så att vi kan få svar på våra frågor och så att vi får jobba med vårt syfte med det här arbetet, dvs. HIV/AIDS. Organisationen känns nu väldigt bra och är otroligt engagerade i vårt arbete. De har till och med skickat våra frågeställningar till deras kollegor i Ghana så att de kan hjälpa oss att besvara dem. Det är vi glada för :) och guess what? 20 dagar kvar!!!



Emelie fixar sitt snygga pass haha modelo uno rotate

LANA FOR GHANA

  2012-11-24 / 14:33:00 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Helgen den 26-28 oktober var vi med på ett lan för engelska skolans elever här i Örebro. Vi kom dit på fredagen och möttes av ca 100 elever som var riktigt taggade på att hålla igång vid datorerna två nätter i rad. Vi lärde känna de otroligt härliga barnen och fick umgås med dem hela helgen. I skolans caféteria satte vi på film, och såg till att alla hade det bra. Trötta som vi var efter fredagen så åkte vi hem nån timme på lördagen, sov en stund och sen var det dags och börja igen! Vi har nog inte skrattat så mycket på ett riktigt bra tag och det roligaste var ändå när några i årskurs 9 satte en liten kille i en kartong och bar honom ner till datorerna och sa att han kommit med posten direkt från Afrika hahahah..
Hur som helst så betalade barnen för att få lana på skolan och en stor del av pengarna gick faktiskt till vår resa, hela 7000 kr och det är vi så otrolig glada för!! Tack återigen till IESÖ. 
Bilderna från lanet har Mr.Åkerstedt, som jobbar på engelska skolan, sattit ihop till en video, länkar den här för er som vill se (spola till 4.48 för killen i kartongen hahah): http://vimeo.com/52648571#
 
 

FÖRLÅT

  2012-11-24 / 00:00:44 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Förlåt till oss själva och förlåt till er som brukar kika in här. Bloggen har uppdaterats alldeles för sällan! Det beror på att vi har haft fullt upp. Den här senaste månaden har varit den absolut mest stressiga sedan vi drog igång arbetet nån gång i april. Men nu så kommer vi lägga upp massor här! Vi har otroligt goda nyheter i allafall och; VI KOMMER IVÄG!!!!! Vi har fått ihop finansieringen och är i full gång med att söka visum, packa och fixa flygbiljetter. Vad vi har gjort för att få ihop den resterande summan gör vi ett inlägg om i nästa vecka (måste bara få alla bilder från mr. Åkerstedt, hehe om du ser det här ;) ). En grej däremot kan vi redan avslöja nu eftersom att vi har fått pengarna på kontot, vi har nämligen blivit sponsrade av ''En bättre värld'', helt fantastiskt. Tyvärr måste vi erkänna att vi nästan höll på och ge upp..ca 5000 kr fattades och det stod helt still! Sen hittade Emelie den här fonden och vi gjorde ett sista försök och ringde upp de. Vi svarade på alla deras frågor och 30 min senare fick det här på mejlen: