Sponsorer

  2012-05-14 / 19:34:24 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Efter ett flertal besök på olika apotekskedjor runt om i Örebro, samt mejlanden till leverantörerna har vi äntligen fått svar. Ett stort tack till Medstop Apotek Hjorten på drottninggatan 29 här i Örebro som sponsrat oss med myggspray, solskyddsfaktor och plåster. Det kommer att komma till stor användning. Det vi gjorde var att vi skrev ihop en presentation (som kommer komma upp på bloggen framöver) med en beskrivning på vad det är vi ska göra, vad vi  behöver och vilka vi är och sedan skickade vi den till olika apotek och besökte de personligen och gav presentationen. Den här idéen fick vi av en otroligt hjälpsam man som jobbar på Internationella Engelska Skolan vid namn Mats Åkerstedt.


Inspiration

  2012-05-14 / 19:12:37 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
''For me to sit here and give all kind of excusez to make it right, I can't do! But what I want to ask everyone out there, everyone that has a child, everyone that has a brother or a sister;
If your child or your familymember was abducted today, if a mad man came in or a terrorist came in abducted your familymember or your child, and if I said to you: I can bring your child home, does it matter how I bring them home?''
Sam Childers

Secret meeting

  2012-05-05 / 18:58:15 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
För ungefär en vecka sen var vi på ett litet möte här i Örebro,
Nämligen så att vi har fixat ett sätt och få in hela 10 000 kr på!!!!
Det gillar vi :D

True story

  2012-05-05 / 18:51:28 / Allmänt / 0 KOMMENTARER

Good Travel

  2012-05-02 / 22:39:46 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Vi kommer såklart inte att flyga ner till Ghana på egen hand, utan vi kommer åka tillsammans med en organisation.
Vi valde att åka med Good Travel, http://goodtravel.se/.
Hos den organisationen kan man åka på volontärresor och även språkresor runt om i världen. Vi valde just denna för att den verkar vara mest pålitlig och även för att det är rimliga kostnader, vilket påvisar att pengarna går till rätt ändamål. All information finns på hemsidan, man kan enkelt få svar på frågor i olika forum på sidan och det går enkelt att kontakta de via telefon.
Organisationen har varit i sammarbete med ''Unlimited Travel Group'' sedan 2010 och de är även medlemmar i Svenska Resebyråföreningen och ställer nödvändiga resegarantier så att vi som reser med de ska känna extra trygghet.
Mer än så kan vi inte säga, men vi berättar gärna om hur det var när vi är tillbaka!
/Helin

Vår budget

  2012-05-01 / 23:58:38 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
1. Pengar till organisationen vi åker med för boende, mat etc.
9900 kr
2. Vaccinationer som rekomenderas och kommer att göras hos Capio läkargruppen i Örebro (Manillagatan 1, Hamnplan, Örebro.)
- Polio
-Stelkramp/Difteri
-Hepatit A,B & C
-Kolera/turistdiarré
-Malaria
-Gula febern
-Tyfoid
-Tuberkulos
-Meningokock
ca. 4500 kr + läkarundersökning 150 kr, för mig (Emelie) för att jag är myndig.
3. Flygresa tur och retur.
ca. 7045 kr
4. Försäkring
Reseförsäkringen ''Leva utomlands'' (som gäller under arbetstid på vårt volontärarbete). Täcker;
-Läke-, sjuk- och tandvårdskostnader.
-Hemtransport vid sjukdom eller olycksfall
-Nära anhörigs resa till dig om du blir svårt sjuk
-Ansvars och rättskydd
-Överfallsskydd
-Hjälp på plats
-Egendomsskydd
ca. 595 kr
5. Middagar under introduktionsdagarna och dricksvatten
okänt än så länge
6. Myggspray + Myggnät
ca. 500 kr
Summa: ca. 23 000 kr /person
Japp! Som ni märker är det mycket pengar det handlar om, men det ska vi fixa!
Vi är ju redan igång och det är 7 månader dit.
1. Pengar till organisationen vi åker med för boende, mat etc:
9900 kr
2. Vaccinationer som rekomenderas och kommer att göras hos Capio läkargruppen i Örebro (Manillagatan 1, Hamnplan, Örebro.)
- Polio
-Stelkramp/Difteri
-Hepatit A,B & C
-Kolera/turistdiarré
-Malaria
-Gula febern
-Tyfoid
-Tuberkulos
-Meningokock
ca. 4500 kr + läkarundersökning 150 kr, för mig (Emelie) för att jag är myndig.
3. Flygresa tur och retur.
ca. 7045 kr
4. Försäkring
Reseförsäkringen ''Leva utomlands'' (som gäller under arbetstid på vårt volontärarbete). Täcker;
-Läke-, sjuk- och tandvårdskostnader.
-Hemtransport vid sjukdom eller olycksfall
-Nära anhörigs resa till dig om du blir svårt sjuk
-Ansvars och rättskydd
-Överfallsskydd
-Hjälp på plats
-Egendomsskydd
ca. 595 kr
5. Middagar under introduktionsdagarna och dricksvatten
okänt än så länge
6. Myggspray + Myggnät
ca. 500 kr
Summa: ca. 23 000 kr /person
Ja! Som ni märker är det mycket pengar det handlar om, men det ska vi fixa!
Vi är ju redan igång och det är 7 månader dit.

Om oss

  2012-05-01 / 23:12:54 / Allmänt / 0 KOMMENTARER
Vi är två tjejer som går vårt andra år på Karolinska skolan i Örebro och studerar naturvetenskap. I december i år har vi planerat att åka till Ghana i Afrika i tre veckor och arbeta som volontärer i kampen mot HIV och Aids. Vi kommer då att vara 17 och 19 år gamla.
Vårt syfte med denna resa är att hjälpa ett utvecklingsland i nöd genom att bidra med både pengar och kunskap. Vi kommer att på plats i Afrika aktivt arbeta med att sprida kunskap om sjukdomen till människorna i samhället för att motverka spridningen i största möjliga utsträckning. Att endast skicka ner pengar till de behövande är i detta fall inte tillräckligt eftersom att okunskapen är alldeles för stor. Att sjukdomen är så pass enkel att motverka är det inte många som är medvetna om och därför drabbas varje år tusentals människor, helt i onödan. Däribland väldigt många barn. Forskningen har än så länge bara fått fram en bromsmedicin, och för att utveckla forskningen samt producera mer medicin så behövs det pengar. Vårt arbete däremot är inte att samla in pengar för att hjälpa i de banorna, utan vi kommer att hjälpa de drabbade med stöd och uppmuntran personligen, samtidigt som fler får chansen att ta del av den kunskap vi har och kommer få under resans gång. Volontärresan kommer att göras med organisationen ”goodtravel” som har ”målet att kombinera glädjen av att resa med tillfredsställelsen att hjälpa andra. Att vara länken mellan välgörande projekt och de som aktivt vill göra en skillnad”. Den här resan kommer även att vara i sammarbete med vårt projektarbete. Vi hoppas på att kunna bidra med så mycket som möjligt men samtidigt utveckla oss själva som individer. Väl tillbaka i Sverige kommer vi att fortsätta informationsspridningen vid diverse tillfällen och i olika skolor, främst till ungdomar. Däribland våra gamla skolor, Internationella Engelska Skolan i Örebro och Lillånskolan. Vi kommer att hålla en föreläsning om det arbete vi har gjort, berätta lite mer om sjukdomen men även om vår resa.
För att möjliggöra detta arbete behöver vi allt stöd vi kan få eftersom att finansieringen ska göras på egen hand. Vi kommer alltså stå för alla kostnader själva. Allt från flygresan, till vaccinationer, försäkringar och stöd till organisationens utveckling, samt utbildningsdagar i Ghana. Förhoppningsvis kommer vi även att göra ett reportage med Nerikes Allehanda när vi är tillbaka och vi kommer även starta en blogg.
Vill du vara med och göra skillnad? All form av sponsring eller jobb som kan få oss att nå vårt mål uppskattas. Vi är redo att ta oss ann all form av jobb. Vi kommer att göra reklam för allt som har hjälpt oss på vägen.
Med vänliga hälsningar
Helin Akgül & Emelie Espinoza
Kontakt:
[email protected] 073-669 82 42
[email protected] 072-0274743
Vi är två tjejer som går vårt andra år på Karolinska skolan i Örebro och studerar naturvetenskap.
I december i år har vi planerat att åka till Ghana i Afrika i tre veckor och arbeta som volontärer i kampen mot HIV och Aids. Vi kommer då att vara 17 och 19 år gamla.
Vårt syfte med denna resa är att hjälpa ett utvecklingsland i nöd genom att bidra med både pengar och kunskap. Vi kommer att på plats i Afrika aktivt arbeta med att sprida kunskap om sjukdomen till människorna i samhället för att motverka spridningen i största möjliga utsträckning. Vårt arbete kommer att vara att hjälpa de drabbade med stöd och uppmuntran personligen, samtidigt som fler får chansen att ta del av den kunskap vi har och kommer få under resans gång.
I den här bloggen kommer ni att få följa vår väg till vårat mål. Ja vi har mycket planer...men inga pengar.
För att möjliggöra detta arbete behöver vi allt stöd vi kan få eftersom att finansieringen ska göras på egen hand. Vi kommer alltså stå för alla kostnader själva. Allt från flygresan, till vaccinationer, försäkringar och stöd till organisationens utveckling, samt utbildningsdagar i Ghana. Den här resan är även i samarbete med vårat projektarbete i 3an..så vi kommer tipsa väldigt mycket om det!
Ett tips redan nu till er som går på gymnasiet; Börja tänk redan NU! Spåna på idéeer, få inspiration från din omgivning för allt tar väldigt lång tid.
Den här bloggen kommer även vara väldigt personlig och vi kommer dela med oss om tankar och funderingar kring arbetet. /Emelie och Helin