Om oss

  2012-05-01 / 23:12:54 / Allmänt /
Vi är två tjejer som går vårt andra år på Karolinska skolan i Örebro och studerar naturvetenskap. I december i år har vi planerat att åka till Ghana i Afrika i tre veckor och arbeta som volontärer i kampen mot HIV och Aids. Vi kommer då att vara 17 och 19 år gamla.
Vårt syfte med denna resa är att hjälpa ett utvecklingsland i nöd genom att bidra med både pengar och kunskap. Vi kommer att på plats i Afrika aktivt arbeta med att sprida kunskap om sjukdomen till människorna i samhället för att motverka spridningen i största möjliga utsträckning. Att endast skicka ner pengar till de behövande är i detta fall inte tillräckligt eftersom att okunskapen är alldeles för stor. Att sjukdomen är så pass enkel att motverka är det inte många som är medvetna om och därför drabbas varje år tusentals människor, helt i onödan. Däribland väldigt många barn. Forskningen har än så länge bara fått fram en bromsmedicin, och för att utveckla forskningen samt producera mer medicin så behövs det pengar. Vårt arbete däremot är inte att samla in pengar för att hjälpa i de banorna, utan vi kommer att hjälpa de drabbade med stöd och uppmuntran personligen, samtidigt som fler får chansen att ta del av den kunskap vi har och kommer få under resans gång. Volontärresan kommer att göras med organisationen ”goodtravel” som har ”målet att kombinera glädjen av att resa med tillfredsställelsen att hjälpa andra. Att vara länken mellan välgörande projekt och de som aktivt vill göra en skillnad”. Den här resan kommer även att vara i sammarbete med vårt projektarbete. Vi hoppas på att kunna bidra med så mycket som möjligt men samtidigt utveckla oss själva som individer. Väl tillbaka i Sverige kommer vi att fortsätta informationsspridningen vid diverse tillfällen och i olika skolor, främst till ungdomar. Däribland våra gamla skolor, Internationella Engelska Skolan i Örebro och Lillånskolan. Vi kommer att hålla en föreläsning om det arbete vi har gjort, berätta lite mer om sjukdomen men även om vår resa.
För att möjliggöra detta arbete behöver vi allt stöd vi kan få eftersom att finansieringen ska göras på egen hand. Vi kommer alltså stå för alla kostnader själva. Allt från flygresan, till vaccinationer, försäkringar och stöd till organisationens utveckling, samt utbildningsdagar i Ghana. Förhoppningsvis kommer vi även att göra ett reportage med Nerikes Allehanda när vi är tillbaka och vi kommer även starta en blogg.
Vill du vara med och göra skillnad? All form av sponsring eller jobb som kan få oss att nå vårt mål uppskattas. Vi är redo att ta oss ann all form av jobb. Vi kommer att göra reklam för allt som har hjälpt oss på vägen.
Med vänliga hälsningar
Helin Akgül & Emelie Espinoza
Kontakt:
[email protected] 073-669 82 42
[email protected] 072-0274743
Vi är två tjejer som går vårt andra år på Karolinska skolan i Örebro och studerar naturvetenskap.
I december i år har vi planerat att åka till Ghana i Afrika i tre veckor och arbeta som volontärer i kampen mot HIV och Aids. Vi kommer då att vara 17 och 19 år gamla.
Vårt syfte med denna resa är att hjälpa ett utvecklingsland i nöd genom att bidra med både pengar och kunskap. Vi kommer att på plats i Afrika aktivt arbeta med att sprida kunskap om sjukdomen till människorna i samhället för att motverka spridningen i största möjliga utsträckning. Vårt arbete kommer att vara att hjälpa de drabbade med stöd och uppmuntran personligen, samtidigt som fler får chansen att ta del av den kunskap vi har och kommer få under resans gång.
I den här bloggen kommer ni att få följa vår väg till vårat mål. Ja vi har mycket planer...men inga pengar.
För att möjliggöra detta arbete behöver vi allt stöd vi kan få eftersom att finansieringen ska göras på egen hand. Vi kommer alltså stå för alla kostnader själva. Allt från flygresan, till vaccinationer, försäkringar och stöd till organisationens utveckling, samt utbildningsdagar i Ghana. Den här resan är även i samarbete med vårat projektarbete i 3an..så vi kommer tipsa väldigt mycket om det!
Ett tips redan nu till er som går på gymnasiet; Börja tänk redan NU! Spåna på idéeer, få inspiration från din omgivning för allt tar väldigt lång tid.
Den här bloggen kommer även vara väldigt personlig och vi kommer dela med oss om tankar och funderingar kring arbetet. /Emelie och Helin



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

design av: joannalicious